Besøk av journalist og fotograf, kjæreste kveld og nytt håp om mer Crohnsglede. <3

Lenge siden jeg har skrevet her men nå kommer det en liten oppdatering og en lovnad om litt hyppigere innlegg. Dere som følger Crohnsglede på Facebook får tilgang til små oppdateringer som ikke blir lagt ut her. Så om du ønsker å holde deg oppdatert så annbefaller jeg å like siden. 

For en liten stund siden fikk jeg en telefon fra se og hør. Bare ved første samtale skal jeg innrømme at jeg var utrolig skeptisk. Selv om selve journalisten var utrolig koselig. For se og hør er virkelig ikke et blad jeg ser for meg som riktig blad og sette fokus på noe jeg brenner for. Nemmelig å fortelle min historie for å øke forståelsen for hvordan en kronisk sykdom som morbus crohn kan være. 

Men de ville så gjerne ha oss med og legge fokus på familieliv med kronisk syk mamma og at det er mulig og mestre selv med sykdom. Så om torsdag kom det en journalist og en fotograf hjem til oss og for å lage en lang historie kort, vi hadde det så utrolig koselig. Ungene fikk full tillit til de og vi virkelig koste oss i lag i sola den ettermiddagen. 

Jeg får som alle andre ganger jeg har blitt intervjuet, lese igjennom og sett bildene. Det gir tryggheten om at jeg kan si ja når jeg vet jeg sitter med makten. Jeg vil gi beskjed når vi er å lese om. Ikke bare var det to utrolig koselige menn men de fikk meg til å innse at jeg er ikke «bare» ufør mer. Jeg har klart og opparbeidet meg en form for arbeid med nettopp det jeg elsker å gjøre nettopp bruke min historie til noe godt for andre. De ga meg noen tips og ga meg en liten dytt i rumpa slik at jeg sendte noen mailer som handler om min fremtid og mine drømmer på fredag. 

En fikk jeg svar av samme dag og virkelig et positivt et også så gleder meg til å se hvor det ender. Jeg holder dere selvfølgelig oppdatert så fort jeg kan. Det jeg kan si er at det omhandler å nå ut til større og bredere publikum med mine drømmer og tanker. 

Jo også var jeg og sRobert på date på fredag. Vi var ute og så på Jeff Dunham sammen. Det var så utrolig koselig å ta på deg masken og late som vi var et helt vanelig par på tur. At vi avsluttet kvelden rett etter showet har ingen betydnnng, for opplevelsen var så verdt både å bli kjempe sliten da og på dagen etter. Som sagt før, for å delta i livet må jeg gi tilbake til kroppen min i form av hvile og respekt.

Det var en liten oppdatering fra meg. Håper dere får en fin søndags kveld. Nyt den og våg å følge drømmene dine. Som jeg har sagt før: ingenting er umulig om du våger å tro på det umulige. 

 

Crohnsglede -Ida <3 

 

 

følg min Facebook side HER. Der legges det ut smått og stort som handler om kronisk sykdom, livsglede, håp og ærlighet rundt tema som for mange er sårt og vanskelig å snakke om. 

Del om du har lyst. 

#crohnsglede #crohn #ibd #intervju #seoghør #mittliv #minhistorie #påtross #mammatilfire #blogger #foredragsholder #kamp #kroniker #drømmer #mål #håp #tema #stolt #ærlig #kroniker #tanker #arbeid #ufør #media 

Dette er min historie, mitt liv og mine valg! Aksepter det eller gå!

Jeg har i det siste tenkt litt på hvordan en ofte blir satt i en bås når man er kroniker. Jeg husker så godt første møte med min helsesøster når jeg fikk Ludvig, hun hadde bestemt seg på forhånd hvordan jeg var. Så når jeg ikke passet inn i den båsen ble hun utrolig usikker. Jeg er nok veldig opptatt av å klare meg selv i forhold til barna og gir 100% til de. De er virkelig verdt min oppmerksomhet og tid men det betyr også at jeg må ofre mye annet. 

Hun helsesøstra forsto ikke hvorfor jeg alltid så fresh ut, ungene alltid pent kledd og at vi hadde et nært og trygt forhold til hverandre. Husker hun skulle prakke på meg hjelp med mine barn jeg overhode ikke ønsket. For jeg velger å bruke min energi på de. Greia er at det er det som er riktig for MEG.  Det finnes de kronisk syke mødrene som velger annerledes og som tar i mot hjelp for å kanskje bruke energien sin på andre ting som trening, venner, alene tid osv. 

Greia er at det er helt ok! Jeg brukte LANG tid på det jeg følte var å bevise til helsesøster at jeg var en bra mamma for mine barn selv om jeg var syk. Men så etter mange kontroller så begynte hun nok å se meg som meg og ikke Ida med crohn og ufør øynene. Det som skjedde da var at det forholdet vi hadde som i mine øyne var annstrengt og vanskelig ble fint og ganske unikt. 

I foredraget jeg holdt om onsdagen for en uke siden snakket jeg mye om hvor viktig det er å se at vi alle har vår egen unike historie som er viktige å se som nettopp det. Unike og viktige. Vi kan alle lære av hverandre sine historier men det er ikke slik at en historie er den riktige. For når noen tror det vil noen bli missforstått, noen vil føle seg forhåndsdømt, som en hypokonder eller føle de rett og slett er for friske i forhold til det andre er. 

Collage of sick people
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

Også må vi kunne forvente å bli sett på som Ida, Kåre, Trine eller Lars før de ser oss som kronikere, ufør, sykemeldte osv. For sykdommen er ikke vår identitet. Vi er unike personligheter som alle har fantastiske egenskaper om man lar seg tid til å bli kjent med oss. 

Jeg merker fort de menneskene som dømmer, og spesielt vondt får jeg når noen sier: jeg tror virkelig det er mange som later som de er sykere en de er. Men ikke du da Ida for deg kjenner jeg jo. HALLO!!! Det å si noe slikt er rett og slett flaut! For det å dømme menesker på om de er «ekte» eller ikke utifra bekjentskap er det jo virkelig ingen logikk i.

vi må nok finne oss i å ha denne forhåndsdømmingen eller denne malen noen mener vi skal passe inn i. Likevel må vi aldri la det påvirke oss til å tro vi er dårligere en noen andre. Så lenge du gjør det du kan for at ditt liv skal føles bra, ja så nyt livet ditt når du har den muligheten uten å unskyld deg. Og når du har en dårlig dag så har du ingen opplysningsplikt om du ikke selv ønsker å dele. Det er mitt liv, mine valg og min sanhet. Aksepter det, eller snu ryggen til og gå. 

 

Crohnsglede – Ida <3 

 

følg min Facebook side HER.  Der deler jeg mine tanker rundt livet som kronisk syk, mamma til 4 og med et brennende ønske om å gjøre en forskjell. 

Delinger settes pris på. <3 

 

#livet #ibd #crohn #påtross #tanker #mittliv #minhistorie #blogger #foredragsholder #kamp #ærlig #mammatilfire #crphnsglede #håp #takkformeg

NÅR BARN BLIR STORE NOK TIL Å LESE OM MAMMA, HVA DA?

Jeg fikk et spørsmål her om dagen, om jeg har tatt stilling til at mine barn vil komme til å lese bloggen og få innblikk i hva jeg skriver om. At de vil måtte bære på sine skuldre at mamma åpent snakker om kroppsvæsker, smerter, å måtte bli uføretrygdet, ikke mestre, medisiner, vonde tanker osv. Når jeg fikk spørsmålet måtte jeg tenke litt på om jeg har tenkt helt feil, at jeg i min egen egoisme over å få frem min historie har glemt bort viktigheten i å ta vare på de rundt meg. 

Men så satt jeg og skrev et innlegg på bloggen en kveld og Elida som blir 9 år kommer bort. hun ser på meg og sier. Mamma, jeg er så glad for at du er så tøff og deler om livet ditt jeg. For at du gjør det kan gi andre muligheten til å ikke føle seg alene. Elida er ei tøff jente som helt i fra første dag i livet sitt har fått naturlig ta del i mamma sin sykdom. Vi har skånet dem for mye for et vanlig familieliv er viktig for oss. Men at mamma er syk er en naturlig del av livet vårt. Vi har ingen hemligheter for hverandre. 

Little girl working with a laptop
Licensed from: Ikostudio / yayimages.com

Ja jeg skriver mye som er ganske brutalt ærlig, men jeg ønsker å lære barna mine at livet blir ikke bestandig slik man tror. Mitt liv tok en helomvendig og dykket dyyyypt under vann før jeg klarte og bruke disse opplevelsene til noe positivt. Og uansett hvordan jeg ser på det så klarer jeg ikke å se at ærlighet ovenfor barna våre kan føre til noe negativt. Livet er ikke bestandig rosenrødt, men det betyr ikke at man skal gi opp for det. Jeg håper og tror at mine barn er stolt av meg for at jeg nettopp bruker det vonde til og gjøre noe godt ut av det. Og ja, spørsmål vil de nok få men det er vår oppgave å gjøre barna våre sterke nok til å kunne svare på spørsmålene. 

Så svaret på spørsmålet jeg ble stilt er ja. Jeg har tatt stilling til det og jeg mener med hånden på hjertet at de er sterke nok til å bære at mamma deler åpent om at ikke alle er like heldige her i livet. Om at livet kan bli fantastisk på tross av sykdom. Jeg tror at de ser viktigheten i ærligheten min. Kanskje bør andre foreldre også tenke tanken på og dele med barna sine at ikke alle kan jobbe i en vanlig jobb men likevel kan bidra til samfunnet på en viktig måte? Kanskje er det på tide og ta vekk mystikken ved dette og ikke la noe med kropp og helse være flaut, ekkelt eller feil og snakke om. 

Om jeg tar feil så får jeg heller spise mine ord da. Nå gjør jeg det jeg elsker å gjøre. Nemlig å skrive, holde foredrag og bidra til at de fremtidige kronikerne skal slippe og føle seg alene om tanker og følelser.  At de skal få hjelpen de trenger til å ha et godt liv på tross av utfordringer. Sykdom er ikke glamorøst og fantastisk, men det er en del av livet til så utrolig mange mennesker. Mennesker som på lik linje som meg skulle gjort hva som helst for å ha et A4 liv. Men om et A4 liv ikke innholder empati, forståelse og ønske om å hjelpe andre en seg selv opp og frem her i livet. ja da er jeg mer en fornøyd med det livet som har lært meg å være takknemlig for de godene livet gir meg og bruke det man har til å gjøre noe godt for andre. 

Crohnsglede -Ida <3 

Følg min facebookside HER. Der deles alle blogginnlegg, intervjuer, events og annet sprell. 

Delinger settes stor pris på. <3 

#datter #barn #sykmamma #ærlighet #kropp #flaut #kroniker #mammatilfire #crohnsglede #blogger #foredragsholder #mittliv #minhistorie #påtross #stolt #egoisme #brutalt #ærlig