God formiddag.
Her er vi i full gang med vasking og pynting til jul. Jeg og minsten ladet en god time og eldste så på julefilm. Som syk mamma blir du god på og hente deg inn der du kan. Elida har gledet seg så til i dag for hun elsker og hjelpe meg med og vaske, og i dag skulle det jo pyntes til jul også.
Som lovet i går legger jeg ut oppskrift verdens beste medisterkaker her. Også kommer det ny blogg i kveld.
Verdens saftigste og godeste medisterkaker.
Ca 30 medisterkaker.
1 kg medisterdeig
500 gr kjøttdeig
4,5 ts salt
7,5 ss potetsmel
1 ts pepper
3/4 ts muskattnøtt
1/2 ts ingefær
7,5 dl VANN (kan byttes ut med melk om du vil ha melk)
Fremgangsmåte.
Medisterdeig og kjøttdeig eltes seigt med salt. Tilsett ca halvparten av væsken forsiktig samtidig som deigen eltes (jeg bruker kjøkken maskin) tilsett så potetsmel og krydderet. Avslutt med resten av vannet. Eltes godt.
Nå må du steke en prøvekake for og se om det er nok salt/krydder. Om du følger oppskriften pleier det og være perfekt, men skader ikke med en prøvekake lell. Mye av kosen er jo nettopp smakingen.
HUSK: om du skal ha melkefritt så bruk melkefritt smør til steking. (Jeg bruker blått stekesmør)
Disse medisterkakene er farlig gode, hele familien min bruker denne oppskriften og flere til etterhvert som de får den servert. Selv om du syntes kjøttdeig høres rart ut i medisterkaker så gjør det! Det blir så mye bedre.
Crohnsglede<3
#oppskrift #blogger #saftig #gode #melkefritt #eggefritt #medisterkaker #jul #mat #julemat #anbefaller #verdensbeste #blogg #blogger #godt #medisterdeig #kjøttdeig #allergi
Ser jo kjempe gode ut! 🙂
Victoria: takk. <3 er min mamma sin oppskrift som vi har justert litt på. De er helt utrolig gode. 😉
Dere med Chrons,er dere ikke vegetarianere?
K: nei!!! Jeg kan ikke spise grønnsaker i det hele tatt nesten så vegitar mat hadde vært døden for min kropp. jeg kan spise i hjemkomne grønnsaker men det stopper seg der.