MANDAGSMORGEN BLUES, BLE PLUTSELIG IKKE SÅ GALT LIKEVEL. <3

I dag startet dagen slik de siste dagene har startet. Av en liten koseklump som står og roper MAMMA av full hals i sengen sin. Om klokken er 05.00 eller 06.30 spiller liten rolle for han, morgen er morgen, og han er klar for en ny dag. Mandager er altid litt ekstra stress på. For etter helg skal mye tilbake til barnehage/skole. Man må gå over sekk for og se at alt er på sin plass og ikke minst må man få byttet ut helgmodusen og få rompaigirmodus. 

Comic girl woke up from the alarm
Licensed from: rogistok / yayimages.com

 

For det er ikke til og legge under en stol, helg er så rolig. Selv om dagene starter like tidlig, så tasser vi rundt i stua med ro og ingen stress. Etter forrige ukes regnvær hadde vi to sett regntøy og en dress som nå var nyvasket og klare for ny uke i herlige uteomgivelser for 4,5 åringen. For og være sikker på at den ikke glemmes ble den satt klar ved skoa. 

Morgenstellet taes og frokost og niste smøres. Ved frokostbordet går praten livlig om jul, snø, julekalender, sandnøtter og at jeg hadde skrevet kalender i går. Elida og Isak fikk høre et lite utdrag og Elida på straks 7 utbryter: Åh, mamma, du har en god fantasi! Mange voksene mister den vet du, men det har ikke du. Jeg må smile for hun har så rett. Jeg er heldig som fortsatt elsker og bruke fantasien min. Noe ungene får godt utbytte av i allverdens rare eventyr jeg forteller på sparket. 

Frokosten med havregrøt, brødskiver med fleskepølse og corn -flacks ryddes opp og lysene blåses ut. For nå er det klart for ny dag. Elida gir koserunde før hun og Robert tar fatt på veien til skolen. Jeg kler på Isak og Ludvig og er akkurat klare, når Robert kommer tilbake. For vi skal ha foreldresamtale i barnehagen til Isak i dag. Det er alltid like spennende, for hvordan opplever de i den nye barnehagen Isak? For oss er dette første foreldresamtale etter han byttet barnehage i august, noe som gjør dette ekstra spennende. 

Isak skal i dag bli med kompisen sin hjem fra barnehagen så han koste mamma, pappa og Ludvig før han forter seg inn på avdelingen, med et stort smil om munnen. Jeg kjenner på en utrolig glede av og se han så glad, trygg og fornøyd. Inne på kontoret sitter ped. Leder og venter på oss. Og det er da det skjer. I de han åpner munnen og sier: Først vil jeg si at Isak er en utrolig god gutt ,det er så lett og bli glad i. Han er høflig, vennelig og blid. Ordene treffer meg og jeg får problemer med og holde tårene borte. Hele foreldresamtalen handler om en trygg, blid, leken, morsom, glad og inkluderene gutt som elsker og være ute. 

Jeg blir så utrolig stolt at jeg nesten sprekker. For en ting er at jeg syntes jo selvfølgelig mine barn er fantastiske. Slitsomme, rampete og til tider irriterende, men mest av alt er de verdens mest fantastiske unger. Men når andre sitter og skryter av jobben vi har gjort som foreldre og hvordan Isak oppfører seg og er på, så blir jeg så rørt. For å være syk mamma byr jo på mange utfordringer. Og jeg har til tider følt meg litt forhåndsdømt som en mindre god mor. Men jeg legger min sjel i disse barna. Jeg og Robert er heldigvis enige i oppdragelsen og prøver og lose de igjennom med kjærlighet, veiledning, ærlighet, omsorg for alle mennesker, mye gøy og ikke minst: få de til å våge og tro på seg selv. 

 

For å være foreldre er utrolig vanskelig, og vanskeligere blir det etterhvert som vi må slippe mer og mer opp på den kontrollen vi har på de når de er små. Slik som Elida som nå sykler til skolen, tar buss alene og får bli med og ta avgjørelser. Det er så vanskelig, for egentlig vil jeg beskytte henne hele tiden. Men hun må få annsvar og tillit. Vi er veldig opptatt av og få selvstendige barn som må prøve selv. At de skal bli veiledet og trygget til og ta gode og riktige valg, og at de skal våge og utforske med viten om at de er trygge. 

Samtalen i dag ga oss den bekreftelsen vi trengte og høre etter barnehage bytte. For det vi var redd for, har ikke skjedd. Isak har derimot blomstret opp og stor trives i barnehagen. Isak har funnet sin plass og han er godt likt av alle. Jeg blir så utrolig rørt og stolt. Jeg svever ut av barnehagen på en rosasky. For selv om mandager er litt stressende og kjipe er de alikevel unike. Og jeg er så heldig som har mann og 3 trollunger som bidrar til mitt kaos. Et kaos jeg ikke kunne tenke meg uten. For de er grunnen til at jeg kjemper hver eneste dag. 

Nå er det fyr i ovnen, Ludvig sover og jeg kryper opp i sofaen. I bakgrunnen spilles julemusikk og jeg er lykkelig. Lykkelig over at mitt liv er akkurat så kaotisk, deilig og fantastisk som det er. Det er mitt perfekte kaotiske liv. 

 

Crohnsglede<3

Følg gjerne min facebook side HER. Der legges alle mine blogginnlegg ut og mye annet nyttig og unyttig sprell. Livet som syk er et annerledes en et friskt liv. Men annerledes kan være fantastisk, når anderledes er det eneste alternativet du har. Jeg skriver om mine oppturer og nedturer. Jeg skriver om veien mot en drøm, hvor jeg ønsker og bidra til at kronikere skal få en bedre hverdag. Jeg er mamma til 3, så litt om mamma livet blir det også. Også er jeg så heldig at dører har åpnet seg, etter jeg begynte og blogge. Så jeg holder foredrag om mitt liv, og livsmestring på tross av sykdom og utfordringer. Ta kontakt om det høres spennende ut. ([email protected]) Jeg er dyslektiker så skrivefeil forekommer.

Delinger blir satt pris på. <3

#blogger #blogg #foredragsholder #foredrag #mittliv #minhistorie #påtross #kroniker #kronisksyk #mamma #barn #familie #mandag #foreldre #foreldresamtale #barnehage #kaos #helg #hverdag #blid #crohn #crohnsglede #crohnsfighter #fighter #epilepsi #revmatiker #kaos #sykmamma #koseklump #nydag #skole #utdøren #frokost #morgenstell #fantasi #jul # advent #spent #glederseg #glede #høflig #blid #glad #fantastisk #slitsomme #rampete #irriterende #utfordringer #inkluderende #kjærlighet #veiledning #omsorg #ærlighet #trygget #tropåsegselv #bekreftelse  #rørt #stolt #stress #3barn #trebarn #kaos #julemusikk #lykkelig #kaotisk #deilig #dyslektiker 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg