MED MØRKET KOMMER STILLHETEN.

Stillhet. Bortsett fra regnet som treffer vinduet, min manns tunge pust og lille Ludvig sine lette pustelyder med små koseknirk innimellom er det stille. Elida og Isak ligger på hvert sitt rom å sover de også. Rommet er halvmørkt og det er svalt og godt. Alt burde ligge tilrette for søvn… 

Søvn har for meg i mange år vært vanskelig. For når stillheten senker seg å kroppen skal falle til ro,gjør ikke min kropp det. Jeg sliter med smerter som gjør det å ligge ubehagelig. Jeg sliter med tanker som på dagen er lette å holde på avstand. Nå er det ingen som roper mamma eller som krever min oppmerksomhet. Det er bare stillhet. 

Jeg vet at søvn er beste medisin å herregud som jeg drømmer om en natt uten smerter, uten oppvåkninger, timesvis hvor jeg kaster meg frem og tilbake fordi søvnen uteblir. Jo mer jeg tenker på at nå må jeg sove jo vanskeligere blir det. Jeg har få timer til rådighet for å få ladet opp min energitank, som jeg har skrevet om HER.  Jeg er en veldig possitiv person men jeg liker ikke natten. For med natten kommer stillheten. Med stillheten kommer tankene jeg ellers ikke har tid til å høre på. 

Unquiet blond woman in the bed at night
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

 

Det kan være netter hvor jeg stille gråter meg i søvn. Ikke fordi jeg har det grusomt men fordi jeg skulle ønske jeg kunne nyte stillheten. Jeg skulle ønske jeg kunne sove når jeg er trøtt, våkne uthvilt og fornøyd dagen etter. Men slik er det ikke når man lider av kroniske sykdom hvor smerter er et stort tema. For med natten kommer stivheten i ledd og verkingen i muskler. 

Jeg lukker øynene å kryper tett inntil Robert. For om så er at jeg ikke får sove, at smertene blir for store og stillheten for tøff så er jeg ikke alene. Jeg kan krype inntil en som vil holde rundt meg til jeg sovner. En som i refleks varmer albuene mine om jeg ligger å ynker meg i søvne fordi leddene værker. Jeg er ikke alene i stillheten selv om jeg er den eneste som oppfatter stillheten som slitsom. Jeg er heldig uten tvil som har en å krype inntil. 

Det er det jeg skal nå, krype inntil han som er min mann og far til mine barn. Han som gjør stillheten litt mindre skummel og mer trygg å være i. Blogges i morgen om et langt mer tøft tema.  

Ønsker dere en god natt. Mobilblogging på sengen er også en måte å utsette stillheten litt til. 

Crohnsglede <3 

Følg meg på Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat. Søk opp crohnsglede å legg meg til. Om du finner noen skrivefeil så er det kjekt å vite ag jeg er dyslektiker. Følg meg i kampen om åpenhet om det å leve med kronisk sykdom og bryte ned fordommer og tabuer. Livsglede er et valg. Delinger blir satt pris på. <3

#natt #stillhet #tanker #ensom #pust #trøtt #sovgodt #kjæreste #barn #blogging #skummel #kroniker #crohns #crohnsfigther #ibd #fuckcrohns #crohnsglede #smerter #livsglede #varme #kjærlighet #nærhet #familie #mørket

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg