FRA 17.MAI TOG OG GLEDE, TIL GRÅT OG SMERTEHELVETE

Da var festen over. Dagen i går ble en suksess for store og små. Formen min holdt seg hele dagen uten å bli for ille. Jeg storkoste meg med unger, mann og svigerfamilie. Dagen inneholdt det en 17.mai skal gjøre. Jeg fikk se eldste jenta gå i tog, stolt sto jeg å ropte høyt hurra når hun gikk forbi. Lille nutta mi som plutselig har blitt så stor. De fikk pølser, is, brus, grillmat, potetgull, godis og litt is til. Vi trøstet slitene unger og blåste på knær etter knall og fall. Akkurat slik en 17.mai skal være. 

I går var jeg livredd for at formen skulle knekke. For det hadde ikke vært noe allternativ å gi opp. Det hadde ikke vært noe som kan stoppe en mamma i oppdrag. Det er i allefall det jeg liker å tro. Å jeg vet at det skulle mye til for meg å holdt meg hjemme en slik dag. Jeg har valgt å få unger å jeg ofrer mye for at dem ikke skal lide av min sykdom. 

 

Men så har jeg i de siste dagene ikke vært helt i form. Jeg har slitt med ekstreme muskel/ledd smerter som jeg har skrevet om HER. Jeg har i tillegg over en god 2 ukers periode blødd ekstremt mye fra tarm. Jeg har ikke kunnet slippe en fis uten å måtte sitte på doen. Jeg trodde det var pga analfisurer noe jeg skrev om tidligere i uka som du kan lese om HER. Men jeg har forstått etter å ha hatt god kontroll på fisurer mens blod og gørr kommer i økende grad at her er det tarmen. 

Jeg er vant til å hangle, jeg er vant til smerter så jeg biter tennene sammen. Jeg har i de siste ukene hatt feber av og på på natta. Jeg er så dårlig til å ta disse signalene kroppen min gir. Mest av alt i redsel for sykehus men også for alt det vonde som ligger bak meg skal bli rippet opp i. Derfor fikk jeg en skikkelig kjip opplevelse på do i går kveld. 

Robert la seg tidlig. Han sliter med allergi å var utslitt. Jeg liker stillheten på kvelden å satt meg ned å skrev innlegg om min opplevelse av legevakt. En opplevelse etter min oppfatning. Den kan du lese HER. Så kom magesmertene som hadde holdt seg borte hele 17.mai. Jeg krøket meg på do. Satt å pustet, hyperventilere og ulte når takene ble som værst. Så begynte jeg å fylle toalettet med masse blod, blodklumper, slim og gørr. Mye var klumper med levret blod. Å da forsto jeg at det ikke er analfisurer som har gitt meg blodige doturer de siste ukene. Det er en syk tarm. IGJEN!!! 

 

Jeg fikk ønsket mitt oppfylt. Ønsket om en nydelig 17.mai. Desverre har jeg fått det igjen i dag. Kraftige magesmerter, vondt i hele kroppen å utslitt. Heldigvis er det hverdag så ingen jeg skuffer i dag. Ludvig er jo hjemme men han krever ikke så mye av meg enda. Dessuten er Robert i pappaperm ut uka.  smertestillende er tatt å jeg biter tenna sammen som vanelig. Innvendig gråter jeg. Gråter over nok en dag i tortur. Det syntes ikke utenpå fordi jeg kjemper. Jeg kjemper for mann, barn men ikke minst for meg selv. Utenpå ser kun de med veldig trente øyne at jeg er i et smertehelvete. Resten ser en vanelig mamma som tar ting rolig bare. 

Innvendig er det redsel for neste steg, kaos, gråt, enorme smerter og ikke minst håp. Håp om at dagen skal bli bedre. At morgendagen skal gi meg noen gode timer jeg kan leve på. Innvendig er det følelsen av å være mislykket, anderledes og svak. 

Det syntes bare ikke utenpå denne sykdommen noe som gjør det vanskelig å forstå. Livet med kronisk sykdom har to sider. Den utvendige som alle ser og den inni oss som få slipper inn til. Jeg gir dere innblikk i min for å gi en forståelse på hverdagen til kronisk syke rundt om i verden. Uavhengig av sykdom så kjemper vi. Vi ser friske ut men inni oss er det et sted ikke en gang styggen selv vil være. 

 

Fuck deg crohns, du får meg aldri! Jeg kjemper for min livsglede og min rett til lykkelig liv. 

Crohnsglede <3 

følg meg på Facebook, Instagram og Twitter. Søk opp crohnsglede. Og delinger er absolutt lov. Det sprer kunnskap om noe ingen forstår eller prater om. Det kan lette en kroniker sitt liv. 

#17mai #smertefri #crohns #fuckcrohns #smerter #blod #betennelse #tarmsmerter #muskelsmerter #leddsmerter #feber #kamp #livet #livsglede #tosider 

 

2 kommentarer
    1. Huff, Ida. Det liker jeg ikke å lese. Men måtte jo regne med det. Mot leddsmerter kan jeg anbefale omega 3 tabletter, evtl høyt dosert. Men det er nok en mager trøst.
      Sender deg gode tanker, ikke pushe deg så hardt nå. Stor klem.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg